”Kun vuonna 2017 käynnistin Miss EW-kilpailun, ajatuksena oli, että järjestän pienellä paikkakunnalla pienen kauneuskilpailun lähinnä omaksi iloksi. Olin jo pitkään kaivannut entisajan missikisojen tuntua ja halusin luoda kilpailun, jossa kunnioitetaan ja vaalitaan perinteitä, perinteisiä kauneusihanteita ja jossa yhdistyy luonnollinen naiskauneus, Suomen historia sekä Suomen upea luonto. Halusin missikisan, jossa on ripaus myös aitoa Suomifilmien tunnelmaa. Kilpailun suosio yllätti minut totaalisesti! Miten monet olivatkaan kaivanneet takaisin näitä samoja asioita tähän päivään!

Sannan kanssa tavattiin aikanaan yhteisen hyväntekeväisyysprojektin parissa ja tästä lähti meidän yhteinen Miss EW matka. Meidän ajatus Miss EW kisan arvoista ja luonteesta kohtasi jo ensimmäisestä palaverista lähtien. Aitoa kauneuskilpailua olemme tehneet jo viisi tuotantokautta. Miss EW kisan myötä olemme päässeet tutustumaan uskomattoman upeisiin historiallisiin kohteisiin ja niiden mielettömiin tarinoihin. Meille oli heti alusta asti selvää, että missit kuvataan Suomen kauniin luonnon äärellä luonnonvalolla. Olemme päässeet ihailemaan Suomen upeaa monimuotoista luontoa mm. merta, sisävesistöä, kallioita, vesiputouksia, kansallispuistoja, peltoja, maaseutua jne. Olemme päässeet kisan myötä tekemään paljon hyvää. Ilahduttaneet vanhuksia, lapsia, vähävaraisia, syrjäytyneitä sekä kaltoinkohdeltuja eläimiä. Kaudella 2021 missit ilahduttivat maamme sotaveteraaneja.

Vuosi 2017 yllätti monella tavalla positiivisesti. Miss EW haku sai suuren suosion ja hakijoita oli heti satoja ja myös yleisön vastaanotto on ollut huikea. Ihmiset ovat tulleet jopa kadulla kiittämään kisan konseptista. On ollut alusta asti selvää, että tällaista kisaa on kaivattu jo pitkään tähän päivään! On ollut ilo huomata, että kisan syvempi sanoma on kuultu.”

– Henna Peltonen, Miss EW tuottaja –

Miss EW & Perintöprinsessat

Vuosi | Miss EW,  1. Perintöprinsessa, 2. Perintöprinsessa

2021 | Veera Honkanen, Assi Paananen, Eveliina Vahter

2020 | Emilia Kaskinen, Katri Pälve, Alisa Vornanen

2019 | Tiia Aalto, Vilma Halme, Essi Tähkä

2018 | Jenna Toppari, Marjaana Savila, Heidi-Susanna Oja

2017 | Karita Haapanen, Josefiina Kähönen, Henna Hakala