”Kun vuonna 2017 käynnistin Miss EW-kilpailun, ajatuksena oli, että järjestän pienellä paikkakunnalla pienen kauneuskilpailun lähinnä omaksi iloksi. Olin jo pitkään kaivannut entisajan missikisojen tuntua ja halusin luoda kilpailun, jossa kunnioitetaan ja vaalitaan perinteitä, perinteisiä kauneusihanteita, Suomen historiaa sekä upeaa luontoa. Halusin missikisan, jossa on ripaus myös aitoa Suomifilmien tunnelmaa.

Kilpailun suosio yllätti minut. Miten monet olivatkaan kaivanneet takaisin näitä samoja asioita tähän päivään!

Sanna Voimasen kanssa tavattiin aikanaan yhteisen hyväntekeväisyysprojektin parissa ja tästä lähti meidän yhteinen Miss EW matka. Meidän ajatus Miss EW kisan arvoista ja luonteesta kohtasi jo ensimmäisestä palaverista lähtien. Aitoa kauneuskilpailua olemme tehneet nyt jo viisi tuotantokautta. Miss EW kisan myötä olemme päässeet tutustumaan uskomattoman upeisiin historiallisiin kohteisiin ja niiden mielettömiin tarinoihin. Meille oli heti alusta asti selvää, että missit kuvataan Suomen kauniin luonnon äärellä luonnonvalolla. Olemme päässeet ihailemaan Suomen upeaa monimuotoista luontoa mm. merta, sisävesistöä, kallioita, vesiputouksia, kansallispuistoja, peltoja, maaseutua jne. Olemme päässeet kisan myötä tekemään paljon myös hyvää. Ilahduttaneet vanhuksia, lapsia, vähävaraisia, syrjäytyneitä sekä kaltoinkohdeltuja eläimiä. Tänä vuonna missit pääsevät ilahduttamaan maamme sotaveteraaneja. 

Vuosi 2017 yllätti monella tavalla positiivisesti. Miss EW haku sai suuren suosion ja hakijoita oli heti satoja ja myös yleisön vastaanotto on ollut huikea. Ihmiset ovat tulleet jopa kadulla kiittämään kisan konseptista. On ollut alusta asti selvää, että tällaista kisaa on kaivattu jo pitkään tähän päivään! On ollut ilo huomata, että kisan syvempi sanoma on kuultu.

Henna Peltonen, Miss EW tuottaja